FAQ

Frequently Asked Questions

Hoe lang duurt een fotoreportage?

Ik plaats bewust geen tijdsduur bij mijn fotoreportages. Elk dier en elke situatie is immers anders: waar ik bij de ene met een halfuurtje klaar ben, blijf ik bij de ander 2 uur ter plaatse. Ik neem bij elke reportage graag voldoende tijd om een mooie, gevarieerde serie foto’s te kunnen afleveren. Tegelijk wil ik niet te lang blijven doorfotograferen, omdat de meeste dieren niet oneindig veel concentratie en geduld hebben.

 

Waarom ontvang ik maar 10-15 foto's?

Veel (voornamelijk beginnende) fotografen leveren tot wel honderden foto’s per fotoshoot. Ik verkies echter om een kwalitatieve, gevarieerde serie af te leveren die ik volledig naar wens heb nabewerkt. Per foto stop ik zo’n 10-20min in nabewerking, dus het spreekt voor zich dat het niet haalbaar is om een groot aantal foto’s door te sturen. Kwaliteit boven kwantiteit dus.

 

Wat is een 'webformaat' foto?

Een foto op webformaat is een foto met de afmetingen 960 op 640 pixels. Deze foto’s zijn voorzien van mijn logo in de hoek, en dienen voornamelijk voor gebruik op sociale media zoals Facebook en Instagram. Deze bestanden zijn niet geschikt om af te drukken.

 

Wat is een 'hoge resolutie' foto?

Dit zijn foto’s in hoge kwaliteit en op groot formaat (tot 5000 op 3333 pixels). Deze bestanden zijn geschikt voor afdrukken op elk formaat. Doordat ze niet voorzien zijn van een logo, dienen deze bestanden niet gepubliceerd te worden op social media. Hiervoor gebruik je in verband met auteursrecht de bestanden op webformaat.

 

Hoe lang na de fotoshoot kan ik nabestellen?

Alle foto’s worden in het archief bewaard. Het is dus mogelijk om maanden tot zelfs jaren na de reportage nog foto’s op te vragen en na te bestellen. Ik raad echter wel aan om binnen de maand na de fotoshoot je nabestel tegoed van het pakket te gebruiken. Dan zit de fotoshoot bij mij nog vers in het geheugen, en op die manier kan ik dus de beste en snelste service aanbieden.

Joyce Pauwels

Hobbyfotografe met een hart voor dieren

 

Kwalitatieve fotoreportages in België en Nederland. Aarzel niet om contact op te nemen bij vragen en opmerkingen!

 

© Joyce Pauwels Fotografie 2018 | All Rights Reserved