FAQ

Frequently Asked Questions

Hoe lang duurt een fotoreportage?

Ik plaats bewust geen tijdsduur bij mijn fotoreportages. Elk dier en elke situatie is immers anders: waar ik bij de ene met een halfuurtje klaar ben, blijf ik bij de ander 2 uur ter plaatse. Ik neem bij elke reportage graag voldoende tijd om een mooie, gevarieerde serie foto’s te kunnen afleveren. Tegelijk wil ik niet te lang blijven doorfotograferen, omdat de meeste dieren niet oneindig veel concentratie en geduld hebben.


Waarom ontvang ik 'maar' 5 tot 10 foto's?

Veel fotografen leveren tot wel honderden foto’s per fotoshoot. Ik verkies echter om een kwalitatieve, gevarieerde serie af te leveren die ik volledig naar wens heb nabewerkt. Per foto stop ik zo’n 20-30min in nabewerking, dus het spreekt voor zich dat het niet haalbaar is om een groot aantal foto’s door te sturen. Op je persoonlijke nabestel pagina heb je wel de keuze om - indien gewenst - extra foto's bij te bestellen tegen meerprijs.


Wat is een 'webformaat' foto?

Een foto op webformaat is een foto met de afmetingen 2048 op 1365 pixels. Deze foto’s zijn voorzien van mijn logo, en dienen voornamelijk voor gebruik op sociale media zoals Facebook en Instagram. Deze bestanden zijn niet geschikt om af te drukken. Je herkent ze door de vermelding 'logo' in de bestandsnaam.


Wat is een 'hoge resolutie' foto?

Dit zijn foto’s in hoge kwaliteit en op origineel formaat (tot 5000 op 3333 pixels). Deze bestanden zijn geschikt voor afdrukken op elk formaat. Doordat ze niet voorzien zijn van een logo, dienen deze bestanden niet gepubliceerd te worden op social media. Hiervoor gebruik je in verband met auteursrecht de bestanden op webformaat.


Hoe lang na de fotoshoot kan ik nabestellen?

Alle foto’s worden in het archief bewaard. Het is dus mogelijk om maanden tot zelfs jaren na de reportage nog foto’s op te vragen en na te bestellen. Je persoonlijke nabestelpagina blijft na de fotoshoot echter slechts 4 weken online.


Wat gebeurt er als ze slecht weer voorspellen?

Aangezien ik voorlopig enkel te boeken ben voor fotoshoots op buitenlocatie, is het weer erg bepalend. Ik houd de dagen voor de fotoshoot de weersvoorspellingen goed in de gaten. Bij slecht weer kan er in samenspraak beslist worden om de fotoreportage - volledig kosteloos - te verplaatsen naar een ander moment of een andere datum.


Hoe lang op voorhand moet ik een fotoreportage boeken?

Hoewel mijn agenda meestal niet overvol zit, combineer ik het fotograferen wel met mijn hoofdberoep en heb ik daarnaast uiteraard nog andere verplichtingen. Op tijd vastleggen is dus zeker aangeraden, ik kan niet garanderen dat ik mezelf last-minute nog vrij kan maken voor een fotoshoot. Bij 'spoedgevallen' (bv. het naderende verlies van een dier) kunt u mij dit uiteraard steeds melden! In dat geval kijk ik heel graag wat nog mogelijk is.


Wat in tijden van corona?

Aangezien ik enkel fotoshoots aanbied in buitenlucht, en ik met een zoomlens werk, kunnen we steeds voldoende afstand houden en volledig 'coronaproof' alle fotoshoots door laten gaan. Indien gewenst is het zeker geen probleem voor mij om daarnaast ook een mondmasker te dragen. Mochten er wijzigingen optreden in de coronamaatregelen waardoor fotografen tijdelijk niet meer mogen werken, communiceer ik dit via mijn social media en neem ik persoonlijk contact op met diegenen die reeds een fotoshoot hadden ingepland.